jeugdverpleegkundige

Stap binnen bij het CJG!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar u terecht kunt met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Er werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten en andere deskundigen om samen met u gezond en veilig opvoeden en opgroeien mogelijk te maken.

Aan iedere school is een jeugdverpleegkundige verbonden. Voor IKC Jan Ligthart Marian Ruts de jeugdverpleegkundige en zij is werkzaam bij het CJG bij u in de buurt:

CJG Vlaardingen
Burg. Van Lierplein 5
Contactmomenten:

Opvoeden is voor iedere ouder een uitdaging. Soms brengt dit vragen met zich mee over de gezondheid, opvoeding of verzorging van uw kind. Bijvoorbeeld over voeding, beweging, slapen, luisteren of (faal)angst. Het CJG luistert naar u en denkt graag met u mee!

In de basisschoolperiode worden alle kinderen uit groep 2 en groep 7 uitgenodigd voor een onderzoek en/ of gesprek bij een medewerker van het CJG.

Als uw kind in groep 2 zit worden u en uw kind uitgenodigd voor een contactmoment bij de jeugdarts. De jeugdarts kijkt samen met u naar de ontwikkeling van uw kind. Standaard komt aan bod: onderzoek naar de motoriek, lengte, gewicht, oren en ogen. Daarnaast is er de ruimte om de vragen die u heeft te bespreken. In groep 7 krijgen alle kinderen een uitnodiging voor een contactmoment bij de jeugdverpleegkundige. Alle kinderen worden door de jeugdverpleegkundige gemeten en gewogen, daarnaast is er de mogelijkheid om de vragen die u en/ of uw kind heeft te bespreken.

Voor beide contactmomenten wordt gevraagd of u vooraf een vragenlijst in kunt vullen over de onderwerpen die een belangrijke rol spelen in het opvoeden en opgroeien van uw kind. Op deze manier draait het contactmoment om de vragen die u heeft!

Mocht u vragen hebben over het opvoeden en/of opgroeien van uw kind, kunt u altijd een afspraak maken bij het CJG.

Het CJG is bereikbaar via 010 – 4608190

De jeugdverpleegkundige is bereikbaar op 06-22767261 of m.vanbruggen@cjgrijnmond.nl

Ga voor meer informatie over het CJG of voor opvoedinformatie naar www.cjgvlaardingen.nl.

Graag tot ziens!

Marian Ruts (jeugdverpleegkundige)