Groepen
Nieuws
Agenda

Engels

English at IKC Jan Ligthart
Engels op IKC Jan Ligthart

Why?
Recent research shows that children learn languages easiest at an early age. Also it has been shown that there is no danger of ‘overloading’ and damaging’ their ability to learn the essential skills of reading and writing in their first language. Learning a second language at an early age also helps children to learn a third and fourth language later at secondary school. There is also evidence to show that the early acquisition of a second language increase IQ. In our increasingly international world the fluent use of the English language is fast becoming an essential skill for future
employment and leisure.

Waarom?
Recent onderzoek laat zien dat jonge kinderen erg snel vreemde talen leren. Het is ook aangetoond dat er geen sprake van is dat kinderen door het leren van een vreemde taal worden overbelast en dat daardoor essentiële andere vaardigheden, zoals lezen en schrijven in de moedertaal, negatief worden beïnvloed. Het aanleren van een vreemde taal op jonge leeftijd helpt bovendien bij het leren van een derde en vierde taal later op de middelbare school. Daarnaast is er bewijs dat het leren van een tweede taal het IQ van kinderen verhoogt. Tenslotte wordt het spreken van vloeiend Engels meer en meer een noodzaak in onze snel internationaliserende wereld zowel op het gebied van werk als op het gebied van ontspanning.

Download hier het bestand English at IKC Jan Ligthart (why, when, how)

Leuke websites om te bekijken zijn:

earlybird_logo

IKC Jan Ligthart is aangesloten bij en gecertificeerd door de Early Bird-organisatie die instaat voor de kwaliteit van het Engels op de basisschool.

Overige activiteiten:

Group 8 children reading English picturebooks to group 1 and 2 children during the Nationale Voorleesdagen. Some pictures:

Engels prentenboek NVD  DSCN1203

 DSCN1207

 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

logo_etwenning_portal

Hello Germany, Poland and France!!!

In groep 8 skypen de kinderen in het kader van het eTwinningproject, regelmatig met hun Duitse, Poolse en Franse penvrienden. De voertaal is Engels. De groep 8-leerlingen brengen zo hun Engelse taalvaardigheden in de praktijk. De lessen van native speaker Fiona (en de leerkrachten) werpen hun vruchten af.

 

Waar we met Engels mee bezig zijn:

 

IKC Jan Ligthart

jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina