Groepen
Nieuws
Agenda

Abonneren

Vul je emailadres in om e-mail te ontvangen over nieuwe berichten.

Voeg je bij 539 andere abonnees

facebook

Groep 1/2d

                                    

juf Marion                                                 juf Monique

 

2018

Het thema ruimte was superleuk! Een raket hadden we met elkaar gemaakt en we konden in de huishoek lekker spelen dat we op de maan liepen…Helaas zijn de foto’s een beetje kwijt, maar geloof ons maar, het was zeer interessant.

Nu zijn we begonnen met het thema post. er is een postkantoor in de klas en we zijn al een echte brief wezen posten in de oranje- rode brievenbus. Ook is er een pakketjesbezorger op school geweest. We mochten allemaal even in het busje kijken. Nu hangen er op dit moment hele rare eieren in de klas. Met een postzegel op de achterkant en afkomstig van de paashaas…

Ook hebben we verdrietig nieuws (voor ons) gekregen. Juf Marion heeft per 1 april een andere baan en dat is echt geen grapje. We gaan haar heel erg missen! Maar eerst gaan we volgende week nog vieren dat ze onze juf was.

Na de Pasen beginnen we aan het thema voeding. Dat is natuurlijk niet verkeerd. !k krijg nu al trek.

     

 

 

December 2017:

Zo wat is die laatste maand snel gegaan zeg! En wat hadden we het druk! Sinterklaas is op school geweest, ook de rommelpiet is weer langs geweest , ookal hadden we een brief geschreven met de vraag of hij niet wilde komen!

Daarna kwam de kerstboom de klas in en hebben we een heerlijk diner gegeten met z’n allen!

Op de laatste schooldag voor de vakantie hebben we prachtige kerststukjes gemaakt!

 

Nu is het alweer de eerste dag van januari! We gaan er een superleuk 2e half jaar van maken en we beginnen in de ruimte……..

 

Zo schooljaar 2017 – 2018 is al weer een aantal weken oud! En wat hebben we al weer veel gedaan en geleerd!

We zijn begonnen met ‘de vreedzame school’ en hebben met elkaar de regels van onze groep bedacht!

Daarna was het tijd om te griezelen! In het kader van het kinderboekenweekthema hebben we gruwelijk enge dingen gedaan. Zo  hadden we een heksenhoek, waar we heerlijke drankjes hebben verzonnen en hebben getoverd. Op de verteltafel werd de Gruffalo nagespeeld en we hebben onze halhappening al er op zitten! Een zeer geslaagd optreden van ons allemaal!

 

      

Ook hebben we in de keuken van de Hogendorplaan griezelig gekookt en gebakken, we hebben heksenvingers gegeten en spinnen gekookt. Samen met een glaasje oogballenvocht smaakte dat heerlijk! Gezellig was het dat er kinderen van de peuterspeelzaal met ons mee gingen!

Na deze herfstvakantie gaan we het over het weer en de herfst hebben en daarna…… is het alweer tijd voor de oude mijnheer uit Spanje…..

 

IKC Jan Ligthart

jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
(tijdelijk gesloten i.v.m. verbouwing)
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07

Seringenstraat 5 (tijdelijk)
3135 ER Vlaardingen
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina