Groepen
Nieuws
Agenda

Abonneren

Vul je emailadres in om e-mail te ontvangen over nieuwe berichten.

Voeg je bij 539 andere abonnees

facebook

Groep 1/2e

Hallo allemaal…..

Het project ruimte is een groot succes!!! De kinderen zijn super enthousiast en weten nu (bijna) alles over zwaartekracht, de planeten, raketten enz, enz. Er is hard gewerkt en de resultaten zijn héél leuk. Nog 1 weekje en dan is het alweer helaas voorbij.

 

Het volgende thema is post. Eigenlijk kijken we daar ook wel weer naar uit. Een postkantoor maken in de klas, kaarten maken en versturen….. en ook weer veel om te doen en te bespreken. Mocht u thuis nog spulletjes hebben, wij kunnen het goed gebruiken. 🙂

Naast de thema’s zijn we natuurlijk ook bezig met de lessen van de vreedzame school. Op dit moment hebben we het over emoties. Blij of juist verdrietig zijn en dan getroost worden door je vriendje of vriendinnetje. In de klas staat nu ook een “blij-machine”. Ben je boos of verdrietig of juist bang…. pak een muntje en gooi deze in de machine. Je gaat vanzelf weer lachen en misschien zelfs wel een dansje doen! En het leuke is…het werkt echt!!!

 

 

Zoooo!!!!! deze week is er weer heel hard gewerkt!!!  Ons thema is deze periode “herfst en weer”.

Er is voorgelezen uit het boek: Op zoek naar de herfst.  We hebben gezongen en muziek gemaakt over weer en gekeken hoe maak je het geluid van bijvoorbeeld regen… of onweer. De leukste ideeën zijn er verzonnen. En natuurlijk hebben we het geluid van weer na gemaakt met instrumenten. Juf Yvette heeft een regenmeter gemaakt; elke dag kijken of er veel of weinig regen is gevallen. Er is gezongen en getekend.  Zo zijn er zijn bijvoorbeeld heel veel paddenstoelen getekend en geplakt en niet te vergeten ook geverfd. Allemaal met 9 stippen, want het cijfer van de week was de negen. Daar hebben we een heel leuk opzegversje van:

Kijk, ik ben een paddenstoel

zien jullie mij goed?

negen witte stippeltjes

heb ik op mijn hoed

met mijn witte steeltje

sta ik op het mos

ben ik niet de mooiste

van het hele bos?

Ook hebben we met groep 3 een uitstapje gemaakt naar het park. Eerst op zoek naar de herfst; er was heel veel te zien… allerlei kleuren blaadjes, paddenstoelen… witet maar ook heeeel een hele kleine… , besjes takken en nog veel meer.  Daarna nog even heerlijk spelen in de speeltuin en toen weer terug naar school.

Naast ons thema “herfstweer” zijn we ook voorzichtig gestart met het oefenen voor de Hal-Happening. Deze hebben we over twee weken.We zijn weer lekker bezig 🙂 !

IKC Jan Ligthart

jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
(tijdelijk gesloten i.v.m. verbouwing)
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07

Seringenstraat 5 (tijdelijk)
3135 ER Vlaardingen
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina