Groepen
Nieuws
Agenda

Abonneren

Vul je emailadres in om e-mail te ontvangen over nieuwe berichten.

Voeg je bij 539 andere abonnees

facebook

wij zijn nu bezig met…

27-9-2017

lezen; afgelopen week hebben we allemaal een toets gedaan bij de juf, we moesten zo snel als we konden de 9 letters die we al geleerd hebben lezen. k, m, s, p, r, v, aa, e, i. De meeste kinderen konden dit in 6,7 of 8 tellen. Knap he?

nadat we letters hadden gelezen mochten we nog zoveel mogelijk woorden in 1 minuut lezen, ook hierbij hebben we hard ons best gedaan!

nu zijn we al begonnen in kern 2 en is de eerste letter die we hebben geleerd de n.

schrijven; we hebben afgelopen week nog even de letter aa extra geoefend en zijn daarna verder gegaan met de letter n schrijven, dit was een makkie want de schrijfletter n lijkt erg op de schrijfletter p en mm.

Afbeeldingsresultaat voor schrijfletters

Rekenen; we zijn gestart in blok 2. Vanaf nu beginnen we zelfs al een beetje met splitsen. We kregen de opdracht om 5 magneten te verdelen over 2 dozen, dit ging heel vlot want we hadden de volgende verdelingen zo gemaakt; 1-4, 2-3, en 5-0. De juf vertelde ons dat er nog meer verdelingen gemaakt konden worden, hier moesten we even over nadenken.

De juf vertelde ons stel ik heb 5 snoepjes; ik hou er 5 en jij krijgt er 0 want dat is de verdeling op het bord, zou je dat dan leuk vinden? Wij willen natuurlijk ook liever die 5 snoepjes en (tja dan heeft de juf er maar 0). Toen bedachten we ons dat het wel dezelfde cijfers waren maar dat het niet dezelfde verdeling was.
Toen wisten we heel snel dat de verdeling 4-1 en 3-2 dan ook goede verdelingen zijn!

Afbeeldingsresultaat voor splitsen groep 3

 

22-9-2017

lezen; de laatste 2 letters van kern 1 hebben we nu ook geleerd. de letter E en de letter V. We weten nu echt al heel veel letters en kunnen al een hoop woordjes lezen en/of maken. Het boekje is nu bijna uit, volgende week maken we de laatste bladzijdes en mogen we allemaal een keertje samen met de juf lezen.

daarna beginnen we alweer aan kern 2.

schrijven; ook de letters e en v hebben we geschreven net als de woordjes; rem en vis.

rekenen; deze week hebben voor de eerste keer een rekentoets gemaakt. Wat was het spannend want we moesten ook echt in de toets opstelling zitten. we hadden allemaal een eigen plekje in de klas. Stil werken ging al heel goed en de toets hebben we ook allemaal heel goed gemaakt.

volgende week beginnen we in blok 2!

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

 

IKC Jan Ligthart

jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
(tijdelijk gesloten i.v.m. verbouwing)
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07

Seringenstraat 5 (tijdelijk)
3135 ER Vlaardingen
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina