Naschools aanbod Kookklas voor kleuters

Het SchoolvoorbeeldDe school

Kookklas voor de kleuters.

Al bijna 2 jaar leren de kinderen van de kookklas bij IKC Jan Ligthart de heerlijkste gerechten te maken. Om de 2 weken maken ze met hun groep verschillende wereldgerechten zoals Indonesische bami of Surinaamse röti.
Hier gaan we volgend jaar zeker weer mee verder!

Nu krijgen we ook bij de kleuters regelmatig de vraag of zij ook kookles kunnen krijgen. Goed nieuws! Volgend schooljaar gaan we starten met een kookklas voor de kleuters.
Via het abc krijgen ze les in gezond eten.

Hoe ziet een kookles eruit?
We beginnen met even bewegen en daarna wat eten en drinken. Hierna gaan we per les 1 of 2 letters van het alfabet behandelen. Welke voeding kan je verzinnen met een A? Is dit gezond of ongezond? Daarna gaan we met 1 van die producten een gerechtje maken. Bijvoorbeeld Appelmoes.

Mocht er nog tijd over zijn dan eindigen we met een proefje of een kleurplaat over het onderwerp. Hierdoor leert uw kind op spelenderwijze over gezonde voeding. Natuurlijk is er ook ruimte voor de minder gezonde dingen als koekjes en taartjes, gewoon omdat dat zo lekker is. Zoals u leest een compleet menu waar uw kind naast veel plezier ook echt wat van leert.

Nog even wat extra informatie:
Wanneer: dinsdagmiddag
Hoeveel keer: 18x ( 1x per 2 weken)
Tijd: 14.00- 15.45 uur
Kosten: €10 per les

Mocht u uw kind op willen geven voor de kookklas of heeft u hier nog vragen over dan kunt u een mailtje sturen naar: Kookklasvld@gmail.com
Of via De kookklas VLD op Facebook
Natuurlijk mogen de kinderen van groep 3 t/m 8 zich ook opgeven voor de Kookklas op van Hogendorplaan.