Groepen
Nieuws
Agenda

Kookklas (naschools)

Helpen in de keuken is leuk en voor iedere leeftijd is er wel iets te doen.
Van simpele klussen tot het (bijna) helemaal zelf bereiden van een gerecht en alles ertussen. Op IKC Jan Lighart kan uw kind kooklessen volgen. Bij de kookklas leren de kinderen met verse producten een gerecht te maken. Dit kan een heerlijke soep zijn, een frisse salade of versgebakken brood. Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk maar we gaan ook zeker koekjes, taarten en andere lekkernijen maken. Geen pakjes of zakjes maar alles vers. Ieder kind krijgt een portie mee naar huis zodat u ook kunt zien, ruiken en proeven wat we hebben gemaakt.
Naast koken kan je ook heel veel experimenten doen met eten. Wat gebeurt er als je cola en een mentos mixt, water bij (koude) olie doet of hoe maak je van een citroen een vulkaan? Kortom een zeer gevarieerd menu waar uw kind heel veel van zal leren en vooral veel plezier in zal hebben en dat is het allerbelangrijkste en kinderen die nu gezond leren koken kunnen later makkelijker zelf een gezonde maaltijd op tafel zetten.
Het uitzoeken van hét perfecte recept, de ingrediënten bij elkaar zoeken, de keuken in om de heerlijkste geuren en smaken bij elkaar te brengen. Dat is voor mij een goed begin van een avond met familie en vrienden. Ik ben Sheila Wassink en ik ben de kookjuf. Vanuit mijn eerdere werk als gastouder ben ik gewent om te werken met kleine groepjes kinderen en ik vind het heel leuk om samen met hen creatief en gezond bezig te zijn. Uiteraard ben ik in het bezit van een EHBO aan kinderen diploma.
Mocht u uw kind op willen geven voor de kookklas of heeft u hier nog vragen over dan kunt u een mailtje sturen naar: Kookklasvld@gmail.com
IKC Jan Ligthart
jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina