Minters (gezinsspecialist)

Op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling werken we samen met de organisatie Minters. Vanuit deze organisatie is Joan van den Akker bij onze school aangesloten. Zij is gezinsspecialist. Voorheen waren de gezinsspecialisten de maatschappelijk werkers. Wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten op school of wanneer er thuis vragen of problemen zijn, kan Melissa ingeschakeld worden. Dit kan op verzoek van school, maar ook op verzoek van ouders. Uiteraard gaat een aanmelding hiervoor altijd in goed overleg tussen ouders en school.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.minters.nl

Nieuwsbrieven:

Nieuwsbrief Gezinsspecialisten – week 12

Nieuwsbrief Gezinsspecialisten – Week 13

Nieuwsbrief Gezinsspecialisten – Week 14

Nieuwsbrief Gezinsspecialisten – Week 15

 

Hallo Ouders,

Na de mei vakantie mag ik vanuit Minters als gezinsspecialist werken voor IKC Jan Ligthart. Ik ben getrouwd en moeder van 2 heerlijke jongens. Sinds 2018 ben ik werkzaam voor Minters. Voor ik bij Minters kwam werken heb ik 10 jaar in de jeugd GGZ gewerkt en mocht ik op mondiaal niveau als topsporter acteren. Naast werk en leefervaring school ik mijzelf elk jaar bij zodat ik zo breed mogelijk inzetbaar ben.

Voor de kinderen op school zal ik gewoon ‘Juf Joan’ zijn. Dat klinkt veel prettiger in de oren dan, gezinsspecialist.

Wat is een gezinsspecialist eigenlijk?
Een gezinsspecialist werkt op en voor de school, tegelijkertijd zijn we onderdeel van het wijkteam in Vlaardingen. Onze functie is zeer breed.
Wij zijn er om te sparren en advies te verstrekken op het gebied van opvoeding en (kind)ontwikkeling. Hierbij kan je denken aan:

– Mijn kind wil ’s avonds niet naar bed.

– Mijn kind heeft last van boze buien.

– Ik denk dat ik mijn kind niet begrijp.

– Het lukt mijn kind of ons niet om duidelijke regels, grenzen en (dag)structuur te bieden.

Als ouders lopen we tegen een tal van onzekerheden en soms problemen aan binnen de opvoeding. Wij zijn er voor (kort)advies en waar nodig kunnen wij u en uw kind voorzien van een coachingstraject. Dit kan gericht zijn op uiteenlopende thema’s zoals: faalangst, weerbaarheid, herkennen van (basis)emoties, omgaan met sensitiviteit en nog veel meer. De gedragingen of patronen waar wij mee werken zijn voor ieder mens terugkerende thema’s. Het doel is duurzame gedragsverandering. U als ouder bent en blijft altijd de sleutel om dit voor elkaar te krijgen. Een gezinsspecialist kan ouders (tijdelijk) begeleiden, maar ouders dragen zorg voor de continuïteit. Mocht een traject bij de gezinsspecialist niet naar wens verlopen of het is niet voldoende voor uw kind dan kunnen wij een doorverwijzing adviseren naar meer specialistische hulpverlening. Ik hoop de definitie gezinsspecialist versimpeld te hebben. Eigenlijk zijn we meer coaches.

Hoe verloopt een aanmelding?
Aanmelden bij de gezinsspecialist kan op verschillende manieren, hieronder zal ik ze opnoemen.

– Ouders kunnen zichzelf aanmelden. U kunt mij mailen of bellen om een afspraak te maken. Gezinsspecialisten werken alleen op vrijwillige basis.

– De school(leerkracht en/of intern begeleider) zou u kunnen adviseren om zich aan te melden bij de gezinsspecialist.

– Het centrum jeugd en gezin zou u kunnen adviseren om zich aan te melden.

– Heel soms adviseren huisartsen het ook.

Bereikbaarheid
Mijn werkdagen zijn van maandag t/m donderdag, Op dinsdag en woensdag ben ik fysiek aanwezig op IKC Jan Ligthart. Als u een vraag heeft of u wilt een afspraak dan adviseer ik u om mij een e-mail te sturen.

Met groet,

Joan van den Akker (joan.van.den.akker@minters.nl / 06-27852627)

 

Aanmelding

De gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis. In afstemming met ouders wordt relevante informatie voor de school doorgegeven aan de intern begeleider.