Binnen IKC Jan Ligthart bieden wij een uitgebreid naschools aanbod. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst. Het kan voorkomen dat uw kind niet direct gebruik kan maken van het aanbod en hierdoor op een wachtlijst komt. Bij aanmelding geldt vol = vol en volgt een wachtlijst.

Kookles

Op IKC Jan Lighart kan uw kind kooklessen volgen. Bij de kookklas leren de kinderen met verse producten een gerecht te maken. Dit kan een heerlijke soep zijn, een frisse salade of versgebakken brood. Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk maar we gaan ook zeker koekjes, taarten en andere lekkernijen maken. Geen pakjes of zakjes maar alles vers. Ieder kind krijgt een portie mee naar huis zodat u ook kunt zien, ruiken en proeven wat we hebben gemaakt.

Het uitzoeken van hét perfecte recept, de ingrediënten bij elkaar zoeken, de keuken in om de heerlijkste geuren en smaken bij elkaar te brengen. Dat is voor mij een goed begin van een avond met familie en vrienden. Ik ben Sheila Wassink en ik ben de kookjuf. Vanuit mijn eerdere werk als gastouder ben ik gewend om te werken met kleine groepjes kinderen en ik vind het heel leuk om samen met hen creatief en gezond bezig te zijn. Uiteraard ben ik in het bezit van een EHBO aan kinderen diploma.

Mocht u uw kind op willen geven voor de kookklas of heeft u hier nog vragen over dan kunt u een mailtje sturen naar: Kookklasvld@gmail.com. Of via De kookklas VLD op Facebook

 

Chinees

Op IKC Jan Ligthart bieden wij Chinese les (Mandarijn). Iedereen vanaf 4 jaar kan deelnemen!
Kleuters(groep 1 en 2), kinderen uit groep 3 en 4, kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 en geïnteresseerde ouders.

De kleuters krijgen les op maandagmiddag.
Kinderen uit de groepen 3 en 4 op vrijdagmiddag
De groepen 5, 6, 7 en 8 op donderdagmiddag
De les voor gevorderden uit groep 6, 7 en 8 vindt plaats op vrijdagmiddag
Voor volwassenen op dinsdagavond

Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met interactieve zinspatronen, het leren van Chinese karakter en introductie van de Chinese Cultuur. Tevens zijn er knutselopdrachten en liedjes voor de kinderen.

Het gaat bij de kinderen om 30 lessen van 50 minuten.
De betaling voor deze cursus verloopt via de docent, Lisa Wang.
Een leerjaar is verdeeld in 3 periodes. Per periode zijn er 10 lessen. Het is ook mogelijk om één periode Chinees te volgen.
Ouders nemen deel aan 15 lessen van 90 minuten.

Natuurlijk is het ook mogelijk voor kinderen en ouders om een proefles te volgen.

Heeft u, of uw kind, belangstelling, dan kunt u voor verdere informatie terecht bij Lisa Wang (Chinees Cultureel Centrum Polderdraak), email: wanglisa2003@gmail.com.

 

Dans

Op dinsdagmiddag is er kleuterdans.
De les wordt gegeven op Plein Emaus. Wij halen de kinderen op uit de klas en helpen met omkleden.

Bij kleuterdans richten wij ons op: bewegen op muziek, improvisatie en motoriek.
Op een speelse wijze maken de kinderen kennis met dans in het algemeen
maar ook met klassiek ballet.

Op donderdagmiddag is er streetdance voor de groepen 3 en 4.
De les wordt gegeven in de gymzaal aan de Van Hogendorplaan.

De aanmeldingen en inschrijvingen gaan via Demi Point.
Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u mailen naar: info@demipoint.nl of bellen naar: 010- 435 22 31

 

Zangkoor

Binnen het onderwijs krijgt muziekonderwijs extra aandacht. In de herfst hebben wij een project met als doel het opzetten van een kinderkoor, als naschoolse activiteit. Ieder jaar gaan wij in overleg met het Leger des Heils en de muziekdocent en starten wij als project een zangkoor. Dit koor start (bij voldoende animo) na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie, dus 7 á 8 lessen. Het doel van dit koor is om Kerstliedjes (lichte versie) in te studeren en uit te voeren. Daarbij wordt gedacht aan een uitvoering op school tijdens het kerstdiner, bij het Leger des Heils, in een verzorgingstehuis en mogelijk tijdens een koopavond.
Dit kunnen we natuurlijk pas aanbieden als er voldoende animo is, vanuit de groepen 5 t/m 8.

 

Typecursus

In maart 2020 start de klassikale typecursus van de Typetuin. Deze cursus is geschikt voor de kinderen in de groepen 6 t/m 8. Aangezien wij binnen ons kindcentrum samen met de kinderen een start hebben gemaakt met het werken met chromebooks en we ons met elkaar richten op de toekomst, is het leren typen wellicht voor uw kind net zo belangrijk als een leesbaar handschrift.
Voor een typecursus als extra naschools aanbod gaan wij een samenwerking aan met de Typetuin.
Onder begeleiding van een professionele type-coach oefenen de kinderen op eigen niveau.

De aanmelding doet u rechtstreeks bij de Typetuin: www.typetuin.nl.

 

Wetenschap & techniek

Bouw je eigen game of leer alles over techniek!

Naast de techniek, robotica en kunstlessen gaat Lokaal 2.20 nu ook naschoolse masterclass verzorgen. In de masterclass gaan de leerlingen aan de slag met onderwerpen en materialen die in de klas niet of nog niet behandeld zijn. Stap voor stap krijgen de leerlingen uitgelegd hoe ze naar een geweldig eindproduct kunnen komen. De masterclass is er voor iedereen, dus niet alleen voor diegene die al heel veel weten over techniek, robotica en/of kunst.

We beginnen voor groep 5-8 met de masterclass bouw je eigen game. Op maandag middag leren de masters in 6 weken hoe ze zelf een geweldige game kunnen bouwen. Wat is er voor nodig om een goede game in elkaar te zetten? Hoe bouw je het op en hoe hou je het interessant?

Voor de groepen 3-5 hebben we op donderdag middag een ontdekkingstocht door alles wat met techniek te maken heeft. Denk daarbij aan zonne-energie, de stroomkring, Hydraulika (deze les wordt heel speciaal!), magnetisme, enz.

De masters zullen met ieder onderwerp een werkstuk mee naar huis nemen.

De praktische informatie: Begin: 2 en 5 maart.
Tijden: 14-16 uur
Aantal weken: 6
Kosten:€60
Locatie: Op school
Aanmelden: info@lokaal220.nl

Let op, er kunnen per masterclass 15-20 leerlingen mee doen. VOL=VOL

Mocht u nog meer informatie willen dan kunt u mailen naar info@lokaal2.20.nl