Binnen IKC Jan Ligthart bieden wij een uitgebreid naschools aanbod. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst. Het kan voorkomen dat uw kind niet direct gebruik kan maken van het aanbod en hierdoor op een wachtlijst komt. Bij aanmelding geldt vol = vol en volgt een wachtlijst.

Kookles

Op IKC Jan Lighart kan uw kind kooklessen volgen. Bij de kookklas leren de kinderen met verse producten een gerecht te maken. Dit kan een heerlijke soep zijn, een frisse salade of versgebakken brood. Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk maar we gaan ook zeker koekjes, taarten en andere lekkernijen maken. Geen pakjes of zakjes maar alles vers. Ieder kind krijgt een portie mee naar huis zodat u ook kunt zien, ruiken en proeven wat we hebben gemaakt.

Het uitzoeken van hét perfecte recept, de ingrediënten bij elkaar zoeken, de keuken in om de heerlijkste geuren en smaken bij elkaar te brengen. Dat is voor mij een goed begin van een avond met familie en vrienden. Ik ben Sheila Wassink en ik ben de kookjuf. Vanuit mijn eerdere werk als gastouder ben ik gewend om te werken met kleine groepjes kinderen en ik vind het heel leuk om samen met hen creatief en gezond bezig te zijn. Uiteraard ben ik in het bezit van een EHBO aan kinderen diploma.

Wat informatie op een rijtje:

Voor wie: groep 1 t/m 8 ( de leerlingen zitten zoveel mogelijk bij leeftijdsgenoten)

Aantal plaatsen: 32

Frequentie: 1x per 2 weken

Tijd: 14.00 tot 15.45 (kleuters beginnen een kwartiertje later)

Dag: Maandag en/of dinsdag (kleuters alleen maandag)

Aantal lessen: 16

Kosten totaal: kleuters €160, overige groepen €200.

Dit is inclusief materiaal, een eigen schort en een kookboekje met alle gemaakt recepten.

Mocht u interesse hebben dan kunt u een mailtje sturen naar de Kookklas

kookklasvld@gmail.com. Let op: vol = vol.

Met vriendelijke groet,

Sheila Wassink

(De Kookjuf)

 

Chinese les

Is uw kind geïnteresseerd in de Chinese taal en cultuur of heeft uw kind volgend schooljaar een extra uitdaging nodig? Dan kunt u hem of haar voor Chinese les aanmelden.

In schooljaar 2020-2021 bieden we nog steeds Chinese les (Mandarijn) aan voor kleuters en alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Ouders en oud leerlingen zijn ook van harte welkom om Chinese les te volgen.

Bij de Cursus Chinees gaat u of uw kind leren:

  • Het verschil tussen de Chinese taal en de Nederlandse taal
  • Chinese begroetings dialogen
  • Het verhaal achter de Chinese karakters
  • Kalligrafie
  • Chinese papierknipkunst
  • Chinese spelletjes
  • Chinese liedjes
  • Chinese karakters knutselen
  • Chinese cultuur en gewoontes en nog veel meer……

De kinderen kunnen het hele schooljaar de les volgen, behalve natuurlijk tijdens de vakanties en studiedagen. Het gaat om circa. 30 lessen van 70 minuten. Een leerjaar is verdeeld in 3 periodes. Per periode zijn er 10 lessen. Het is ook mogelijk om één periode Chinees te volgen.

Het schema voor de Chinese les is als volgt:

Locatie Plein Emaus:

maandagmiddag voor kleuters

Locatie Groene Draad:

Dinsdagavond voor volwassenen
Donderdagmiddag: groepen 5 t/m 8
Vrijdagmiddag: groepen 3,4 en gevorderden uit groepen 6,7,8.

Ouders nemen deel aan 15 lessen van 90 minuten.

Natuurlijk is het ook mogelijk voor kinderen en ouders, om een proefles te volgen.

Heeft u, of uw kind, belangstelling, dan kunt u voor verdere informatie terecht bij Lisa Wang, email:  wanglisa2003@gmail.com

 

Dans

Op dinsdagmiddag is er kleuterdans.
De les wordt gegeven op Plein Emaus. Wij halen de kinderen op uit de klas en helpen met omkleden.

Bij kleuterdans richten wij ons op: bewegen op muziek, improvisatie en motoriek.
Op een speelse wijze maken de kinderen kennis met dans in het algemeen
maar ook met klassiek ballet.

Op donderdagmiddag is er streetdance voor de groepen 3 en 4.
De les wordt gegeven in het wijkcentrum aan de Rotterdamseweg (tegenover de van Hogendorplaan).

De aanmeldingen en inschrijvingen gaan via Demi Point.
Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u mailen naar: info@demipoint.nl of bellen naar: 010- 435 22 31

 

Zangkoor

Binnen het onderwijs krijgt muziekonderwijs extra aandacht. In de herfst hebben wij een project met als doel het opzetten van een kinderkoor, als naschoolse activiteit. Ieder jaar gaan wij in overleg met het Leger des Heils en de muziekdocent en starten wij als project een zangkoor. Dit koor start (bij voldoende animo) na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie, dus 7 á 8 lessen. Het doel van dit koor is om Kerstliedjes (lichte versie) in te studeren en uit te voeren. Daarbij wordt gedacht aan een uitvoering op school tijdens het kerstdiner, bij het Leger des Heils, in een verzorgingstehuis en mogelijk tijdens een koopavond.
Dit kunnen we natuurlijk pas aanbieden als er voldoende animo is, vanuit de groepen 5 t/m 8.

 

 

Wetenschap & techniek

In maart 2020 zijn we gestart met 6 lessen masterclass wetenschap & techniek en games bouwen. Door de coronasituatie hebben wij geprobeerd deze lessen online door te laten gaan. Echter was dit niet prettig en is de keuze gemaakt om tijdelijk met deze lessen te stoppen. Na de zomervakantie 2020 worden er weer masterclasses aangeboden. Dit zal rond oktober ’20 starten. U ontvangt hier na de zomervakantie meer informatie over.

Meer informatie over de masterclass:
In de masterclass gaan de leerlingen aan de slag met onderwerpen en materialen die in de klas niet of nog niet behandeld zijn. Stap voor stap krijgen de leerlingen uitgelegd hoe ze naar een geweldig eindproduct kunnen komen. De masterclass is er voor iedereen, dus niet alleen voor diegene die al heel veel weten over techniek, robotica en/of kunst.

We beginnen voor groep 5-8 met de masterclass bouw je eigen game. Voor de groepen 3-5 hebben we op een ontdekkingstocht door alles wat met techniek te maken heeft. Denk daarbij aan zonne-energie, de stroomkring, Hydraulika (deze les wordt heel speciaal!), magnetisme, enz. De masters zullen met ieder onderwerp een werkstuk mee naar huis nemen.

Locatie: Op school
Mocht u nog meer informatie willen dan kunt u mailen naar info@lokaal2.20.nl