Kookles

Op IKC Jan Lighart kan uw kind kooklessen volgen. Bij de kookklas leren de kinderen met verse producten een gerecht te maken. Dit kan een heerlijke soep zijn, een frisse salade of versgebakken brood. Gezond eten is natuurlijk heel belangrijk maar we gaan ook zeker koekjes, taarten en andere lekkernijen maken. Geen pakjes of zakjes maar alles vers. Ieder kind krijgt een portie mee naar huis zodat u ook kunt zien, ruiken en proeven wat we hebben gemaakt.

Het uitzoeken van hét perfecte recept, de ingrediënten bij elkaar zoeken, de keuken in om de heerlijkste geuren en smaken bij elkaar te brengen. Dat is voor mij een goed begin van een avond met familie en vrienden. Ik ben Sheila Wassink en ik ben de kookjuf. Vanuit mijn eerdere werk als gastouder ben ik gewend om te werken met kleine groepjes kinderen en ik vind het heel leuk om samen met hen creatief en gezond bezig te zijn. Uiteraard ben ik in het bezit van een EHBO aan kinderen diploma.

Mocht u uw kind op willen geven voor de kookklas of heeft u hier nog vragen over dan kunt u een mailtje sturen naar: Kookklasvld@gmail.com. Of via De kookklas VLD op Facebook

 

Chinees

Op IKC Jan Ligthart bieden wij Chinese les (Mandarijn). Iedereen vanaf 4 jaar kan deelnemen!
Kleuters(groep 1 en 2), kinderen uit groep 3 en 4, kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 en geïnteresseerde ouders.

De kleuters krijgen les op maandagmiddag.
Kinderen uit de groepen 3 en 4 op vrijdagmiddag
De groepen 5, 6, 7 en 8 op donderdagmiddag
De les voor gevorderden uit groep 6, 7 en 8 vindt plaats op vrijdagmiddag
Voor volwassenen op dinsdagavond

Tijdens deze lessen gaan we aan de slag met interactieve zinspatronen, het leren van Chinese karakter en introductie van de Chinese Cultuur. Tevens zijn er knutselopdrachten en liedjes voor de kinderen.

Het gaat bij de kinderen om 30 lessen van 50 minuten.
De betaling voor deze cursus verloopt via de docent, Lisa Wang.
Een leerjaar is verdeeld in 3 periodes. Per periode zijn er 10 lessen. Het is ook mogelijk om één periode Chinees te volgen.
Ouders nemen deel aan 15 lessen van 90 minuten.

Natuurlijk is het ook mogelijk voor kinderen en ouders om een proefles te volgen.

Heeft u, of uw kind, belangstelling, dan kunt u voor verdere informatie terecht bij Lisa Wang (Chinees Cultureel Centrum Polderdraak), email: wanglisa2003@gmail.com.

 

Dans

Op dinsdagmiddag is er kleuterdans.
De les wordt gegeven op Plein Emaus. Wij halen de kinderen op uit de klas en helpen met omkleden.

Bij kleuterdans richten wij ons op: bewegen op muziek, improvisatie en motoriek.
Op een speelse wijze maken de kinderen kennis met dans in het algemeen
maar ook met klassiek ballet.

Op donderdagmiddag is er streetdance voor de groepen 3 en 4.
De les wordt gegeven in de gymzaal aan de Van Hogendorplaan.

De aanmeldingen en inschrijvingen gaan via Demi Point.
Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u mailen naar: info@demipoint.nl of bellen naar: 010- 435 22 31

 

Zangkoor

Binnen het onderwijs krijgt muziekonderwijs extra aandacht. In de herfst hebben wij een project met als doel het opzetten van een kinderkoor, als naschoolse activiteit. Ieder jaar gaan wij in overleg met het Leger des Heils en de muziekdocent en starten wij als project een zangkoor. Dit koor start (bij voldoende animo) na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie, dus 7 á 8 lessen. Het doel van dit koor is om Kerstliedjes (lichte versie) in te studeren en uit te voeren. Daarbij wordt gedacht aan een uitvoering op school tijdens het kerstdiner, bij het Leger des Heils, in een verzorgingstehuis en mogelijk tijdens een koopavond.
Dit kunnen we natuurlijk pas aanbieden als er voldoende animo is, vanuit de groepen 5 t/m 8.

 

Wetenschap & techniek

In schooljaar 2019 – 2020 starten wij met een pilot naschoolse wetenschap & techniek cursus van Mad Science voor de kleuters en de groepen 3 t/m 8. Dit aanbod sluit mooi aan op de Kinderboekenweek 2019.

Binnen de cursus laat Mad Science kinderen op een leuke manier kennismaken met wetenschap & techniek. Mad Science zal een science show op school geven om de kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek, daarna krijgen de kinderen een inschrijfformulier voor de cursus mee naar huis. De lesdagen zullen op maandagmiddag plaatsvinden. De kosten voor de ouders lopen via Mad Science.