Groepen
Nieuws
Agenda

Activiteiten

 

Sinterklaas 2017: heel veel blije gezichtjes!

De kinderen keken er al naar uit; vorige week dinsdag, 5 december, kwamen Sint en Pieten, na een nachtje kamperen in het Westland, op school aan. Een enkele Piet had de warmte opgezocht en sliep in school of kampeerde op het schoolplein. Kim heette Sint en Pieten welkom op de Seringenstraat, waar Sint aankwam in een gele Eend met open dak gevuld met Pieten, zelfs de achterbak zat vol. Een speciaal woord van dank was er voor Piet Paul, die al 20 jaar in dienst van Sint trouw de Jan Ligthartschool bezoekt. De groepen 3 en 4 stonden samen met de kleutergroepen en de kinderen van de peuterspeelzaal op het schoolplein, in afwachting van Sinterklaas.

Na de ontvangst ging Sinterklaas naar binnen en maakte hij zich op voor de audiënties in het speellokaal. Daar ontving hij de groepen 1/2 A, B, C, D, E en groep 3A. Voor alle groepen was er een woordje van de Sint, en grap en een grol, heel gezellig allemaal. Alle groepen vertrokken met zakken vol kado’s terug naar hun klaslokaal. De kado’s pasten niet in één zak, maar gelukkig hielpen de Pieten met sjouwen. Ondertussen maakten de andere Pieten het schoolplein onveilig en leerden zij kinderen dingen die normaal niet mogen op het plein zoals boompje klimmen.

 

Hollywood Disco


Wat hebben we een heerlijke vrijdagavond achter de rug. De Hollywood disco! Een meer dan geslaagd super feest voor de groepen 3 tot en met 8.
Eindelijk kreeg Gabrielle ‘haar’ disco op de kaart. Vrijdag 10 februari was het zo ver. Een succes? Zeker! De disco staat!

’s Middags begonnen de voorbereidingen al. De BSO-ruimte leegruimen, versieren, slingers en posters ophangen, de DJ-set opbouwen, genoeg te doen!. Vanaf ongeveer half 3 is de OR met een aantal mensen bezig geweest. Zenuwen? Jazeker, het was tenslotte de eerste keer en de lat lag gevoelsmatig hoog.

Bewust zijn de groepen opgesplitst in drie lichtingen; de groepen liggen qua leeftijd ver uit elkaar en beleven een disco op hun eigen manier. Dat was ook erg mooi om te zien; de groepen 3 en 4 kijken hun ogen uit en dansen maar zijn toch ook lekker speels als altijd, de groepen 5 en 6 extra mooi opgedoft, puur disco en geen tikspelletjes meer en de groepen 7 en 8 kwamen na een kwartier proberen hun schaamte te overwinnen (want je wil toch niet dansend gezien worden door je klasgenoten) ook los, de één disco-dansend en de ander hangend (chillend) op een bank en weer een ander met een mobiele telefoon in een hoekje. Iedereen beleefde het op zijn/haar eigen manier en genoot op zijn/haar eigen manier. De reacties van de kinderen waren geweldig. Maar eigenlijk was het enthousiasme al op de avond zelf van de vrolijke gezichten af te lezen. Wat een blijdschap! Lekkere muziek, hits van nu, voetjes van de vloer, spekjes, zouten stengels en chips, ranja en natuurlijk ook prik voor de oudste groepen, want het is tenslotte feest.

Naast alle jubel-apps en berichten vol met complimenten zijn er natuurlijk ook wat verbeterpunten. De ouders van de groepen 3 en 4 zijn bij het ophalen onbedoeld misleid en hebben een avondwandeling naar het achterplein cadeau gekregen terwijl dat niet de bedoeling was, waarvoor excuses. De garderobe moet voor volgend jaar ook gefinetuned worden. Sommige kinderen van de groepen 5 en 6 vonden een uur wat kort en hadden wel de hele avond door kunnen dansen. Kortom, een topavond met heus wat aandachtspuntjes.

Graag bedanken wij het team van leerkrachten voor hun inzet en aanwezigheid. Dat mag, net als het feit dat een aantal van hen – wij noemen geen namen – flinke losse heupen heeft, ook eens gezegd worden. En tot slot bedanken wij ook nog graag Semaphore, de Vlaardingse vlaggenmakers met aan het roer onder andere Jaap Groen en Martine Thurmer, voor het sponsoren van de toffe banieren buiten!

Feestelijke groet,
namens de OR,
Gabrielle, Jolanda en Yvonne

Terugblik Sinterklaasfeest


Sinterklaas heeft het land weer verlaten. Maar wat was het leuk!

De rommelpieten kwamen weer langs en zorgden voor een goed gevulde schoen en ook Sinterklaas wist na een omweg met behulp van een plattegrond de tijdelijke huisvesting van de Jan Ligthart-kleuters aan de Seringenstraat te vinden. Meester Rik werd tot zijn grote opluchting verlost van zijn opmerkelijke Hulpsinterklaasoutfit. Op het schoolplein werden Sint en Pieten opgewacht door alle kleuters en de groepen 3 t/m 8 die voor de gelegenheid naar de Seringenstraat waren gekomen. Na een gezellig fris ritje stopte een prachtige oude Mustang voor het hek en stapten Sint en Pieten uit. Na het welkomstwoord van Mireille gingen Sint en Pieten naar de gymzaal voor een bakje koffie met een rietje en maakten zij zich klaar voor de audiënties. De kinderen van de groepen 3 waren als eerste aan de beurt, gelukkig maar, want ze hadden het flink koud gekregen van het wachten. Daarna mochten de zes kleutergroepen om beurten op bezoek bij de Sint. Hekkensluiters waren de twee groepen 4. Sinterklaas had het er druk mee en zat vol met verhalen en gekkigheid. De ene keer had hij zijn mijter op en de andere keer verwisselde hij die voor de oorwarmers van Liv of de verjaardagsmuts van Jesse. Sint moest natuurlijk een aantal keer vertellen hoe oud hij was, sprak Amerikaans-Engels met Roos, moest even checken of sommige vlechten wel echt waren, en probeerde te achterhalen of de drie ‘Larsen’ uit groep 4a ook wel vrienden van elkaar zijn. Sommige problemen loste hij op, en op andere vragen, zoals welke juf vind jij het liefst, kreeg Sint geen antwoord. Gelukkig maar. Alle klassen kregen een zak vol cadeautjes mee. Rond 13.00 uur zaten de audiënties er op en vertrokken Sint en Pieten weer ‘huiswaarts’.
Na een aantal drukke weken van voorbereidingen samen met een team van leerkrachten kijkt de Ouderraad (OR) tevreden terug op een mooi en gezellig sinterklaasfeest.

Bedankt Sint en Pieten, bedankt leerkrachten en bedankt ouders, want zonder uw ouderbijdrage was dit niet mogelijk!
De Ouderraad

PS; mocht u zich vervelen, op de website van school staan alle sinterklaasfoto’s!

Hiep hiep hoera!! 

befunky-collage

Vandaag, vrijdag 7 oktober, is ons nieuwe schoolgebouw officieel geopend!
Ook wij van de Ouderraad zijn ontzettend blij met dit mooie gebouw.
Bij een feest horen slingers en ballonnen dachten wij, en verder hebben de kinderen vandaag namens de Ouderraad allemaal hun eigen sleutelbos van de nieuwe school gekregen. 
Om iedereen wat meer inzicht te geven in wat de Ouderraad allemaal doet, grotendeels van de ouderbijdrage, zult u dit schooljaar wat vaker van ons horen middels een update in de Nieuwsbrief. Wij wensen iedereen een fijn schooljaar!
Vrolijke groet,
de Ouderraad

Kinderboekenweek: nog even terugkijken!

De anderhalve week voor de herfstvakantie stond in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema was ‘Voor altijd Jong’ waarin oma’s en opa’s centraal stonden. Hoogtepunt in die anderhalve week was natuurlijk de opening van het nieuwe schoolgebouw aan de Van Hogendorplaan met de flashmob, maar ook de Kinderboekenweek was erg geslaagd. Opa’s en oma’s lazen voor, hielpen met knutselen, deden spelletjes in de klas en kwamen mee naar de Kijkavond.

Wat doen wij met het door u bij elkaar gebrachte budget?

Elk jaar opnieuw proberen wij aan een aantal vaste activiteiten invulling te geven. Uitgangspunt hierbij is dat de uitgaven voor alle kinderen toegankelijk moeten zijn. Zomaar een greep uit de activiteiten georganiseerd door de ouderraad: schoolfotograaf, project Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, Disco, Pasen, schoolreis groep 3 t/m 6, survival groep 7, Koningsdag, sportdag/sponsorloop, Avondvierdaagse, kleuterverwendag groep 1/2, Juffendag, afscheid groep 8, eindejaarsfeest, decoratie. Soms verdwijnt er een activiteit en komt er een andere voor in de plaats. 
 

Foto’s van de activiteiten staan op de website van school.

Vrolijke groet van de Ouderraad

IKC Jan Ligthart

jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina