Groepen
Nieuws
Agenda

Verkeerssituatie van Hogendorplaan

veilig

Net als u, zien wij dat de verkeerssituatie in de omgeving van onze school niet voldoet. Regelmatig komen er ouders incidenten melden van (nu nog) bijna ongelukken. Ook wij zien gevaarlijke situaties en maken ons zorgen.

De verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid ligt bij de gemeente, maar natuurlijk denken wij heel graag mee met oplossingen.

Wij kunnen daarbij vooral kijken hoe we de situatie rondom de school kunnen verbeteren.

Zo kijken we of het handig is dat alle kinderen via het schoolplein de school betreden / verlaten. Verder kunnen we ook meedenken hoe we de aanfietsroutes veiliger kunnen maken. Hiertoe krijgen we ook veel tips van ouders.

Wat we nu samen moeten doen, is goed uitkijken op de fiets en in de auto. We moeten alert zijn op de gevaarlijke situaties die nog niet opgelost zijn.

Daarnaast vragen wij u ook om uw auto voor school te parkeren en bij het winkelcentrum.

Tevens vragen we u om alleen de fietsen van de kinderen van groep 3 op de speelplaats te stallen en de overige fietsen op de kop van het gebouw.

Op de site van de gemeente kunt u het herstructureringsplan zien. Mocht u nog vragen / opmerkingen / tips hebben dan horen wij dat graag. We zullen dit mee nemen in de verdere planontwikkeling.

IKC Jan Ligthart
jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina