Groepen
Nieuws
Agenda

Abonneren

Vul je emailadres in om e-mail te ontvangen over nieuwe berichten.

Voeg je bij 541 andere abonnees

facebook

Peuterspeelzaal

Warm welkom bij de nieuwe peuterspeelzaal Jan Ligthart

p12

Sinds 1 januari van dit jaar zijn alle Vlaardingse peuters van 2 tot 4 jaar welkom op de nieuwe peuterspeelzalen van Wijzer in Opvang & Onderwijs. Wijzer is blij dat de verantwoording van de peuterspeelzalen vanaf nu onder haar eigen organisatie valt. De peuterspeelzaal die aan onze school is verbonden heet de Jan Ligthart.

Adresgegevens:
Seringenstraat 5 
3135 RV Vlaardingen
Telefoon 06 15449981

Openingstijden
ochtend 8.45 – 12.15 uur             middag 13.15 – 15.45 uur

Kinderen die als ze 4 jaar worden en naar de scholen Jan Ligthart en Jenaplan willen gaan, kunnen gebruik maken van deze peuterspeelzaal.

Met deze peuterspeelzaal zorgen wij dat een intensieve samenwerking tussen de professionals van peuterspeelzaal en onderwijs mogelijk wordt. Eén team met één visie heeft volgens Wijzer een grote meerwaarde: kinderen bevinden zich van jongs af aan in dezelfde veilige omgeving en door de goede afstemming kan nog beter worden ingespeeld op de ontwikkelings- en leerbehoeften van elk kind.

p1 p2 p3

Spelen is leren

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van peuterspeelzalen. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met hun leeftijdgenootjes om te gaan. Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Ze spelen met elkaar, maken samen knutselwerkjes, gaan met elkaar naar buiten om de wereld te ontdekken. De professionele leiding zorgt ervoor dat dit in goede banen wordt geleid. Daarnaast is er ook extra aandacht voor rollenspellen, bewegingsspelletjes en taalspelletjes.

p4 p5 p6 p7 p8 p9 p10 p11

Altijd in de buurt

De Wijzer peuterspeelzalen liggen verspreid over Vlaardingen en hebben allemaal de naam van de school, te weten Het Breinpaleis, De Wereldwijzer, Jan Ligthart , Klimop, De Klinker en Erasmus.
De peuterspeelzaal Jan Ligthart gaat naar verwachting medio 2017 over naar Plein Emaus, als schakel in het Integraal Kindcentrum.

Wijzer in Opvang & Onderwijs nodigt alle ouders en peuters uit om een keertje een kijkje te komen nemen. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken op de locatie of via de afdeling plaatsing via 010 5937459. U vindt ook meer informatie op de website van Wijzer http://wijzer.nu/opvang/peuterspeelzalen/ 

Wijzer in Opvang & Onderwijs bundelt de krachten van school, kinderopvang en peuterspeelzaal. Van ieder kind van 0 tot 12 jaar biedt Wijzer een doorgaande lijn en een veilige omgeving om te leren, spelen, ontspannen en ontwikkelen.

brochure-peuterspeelzaal-Vlaardingen

Spelenderwijs Engels leren

befunky-collage

Miss Fiona kwam vanmiddag bij ons in de groep om te laten zien hoe wij de kinderen op een leuke manier kennis kunnen laten maken met de Engelse taal. De kinderen vonden het geweldig. Er wordt gekeken hoe Engels in de toekomt ook een plek kan krijgen binnen de peuterspeelzaal zodat we een doorgaande lijn kunnen creëren voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
We houden u op de hoogte.

IKC Jan Ligthart

jan-ligthart-school-vlaardingen_kaartje Plein Emaus 6
3135 JN Vlaardingen
Tel: 010 - 434 70 07
(groepen 1/2)

Van Hogendorplaan 1021
3135 BK Vlaardingen
Tel.: 010 - 234 24 27
(groepen 3 t/m 8)

E-mail Mireille van Duuren
← Naar de Contactpagina